Palvelut työllistymisen tueksi
Työkokeilu
Työkokeilun avulla voit saada jalkasi työpaikan oven väliin, kun olet ollut pitkään poissa työelämästä, olet vasta työelämäsi alussa tai haluat vaihtaa alaa ja kokeilla uudenlaisia töitä. Työkokeilupaikkaa voi kysyä suoraan työnantajilta tai voit tiedustella paikkoja omalta vastuuasiantuntijaltasi. Työkokeilusopimus tehdään yhdessä työllisyyspalvelujen ja työnantajan kanssa. Työkokeilun ajalta ei makseta palkkaa, mutta saat työkokeilun ajalta samaa etuutta kuin työttömänä sekä kulukorvausta.
Hämeenlinnan kaupungin työkokeilumahdollisuudet
Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa työkokeilumahdollisuuksia eri aloilla. Kaupungilla työkokeilun kesto voi olla 1–12 kuukautta, kuitenkin samoissa työtehtävissä enintään 6 kuukautta. Kaupungin työpaikalla tapahtuvan työkokeilun tavoitteena on työkokeilijan ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selkeyttäminen, työn sopivuuden arviointi ja työmarkkinoille paluun tukeminen.
Selaa Hämeenlinnan kaupungin työkokeilumahdollisuuksia
Jos kiinnostut kaupungin työkokeilumahdollisuuksista, voit olla yhteydessä suoraan paikkailmoituksessa mainittuun yhteyshenkilöön tai omavalmentajaasi.
Työkokeilun kautta työmarkkinoille- TE-palvelut
Ammatinvalinnan psykologipalvelut
Hämeenlinnan työllisyyspalveluiden asiakkaana sinulla on mahdollisuus saada tukea erilaisiin ammatinvalinnan kysymyksiin omalta vastuuasiantuntijaltasi mutta myös ammatinvalinnan kysymyksiin erikoistuneelta psykologilta. Urasuunnittelu ja ammatinvalintapalvelu on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille.
Ammatinvalinnanohjaus on pääasiassa keskustelua, jossa pohditaan koulutus- ja uravaihtoehtoja. Ohjaukseen voi keskustelun lisäksi sisältyä myös mm. ammatinvalintatestejä ja kotitehtäviä. Tavoitteena on tukea sinua ammatinvalinnan ratkaisuissasi.
Ammatinvalinnanohjausta tarjoavat Hämeenlinnan työllisyyspalvelujen psykologit. Psykologit auttavat löytämään ratkaisuja ammatinvalintaan, työhön tai koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Lähtökohtana ovat aina sinun omat toiveesi, odotuksesi ja kiinnostuksesi.
Ammatinvalinnanohjauksen psykologipalvelusta sovit oman vastuuasiantuntijasi kanssa esimerkiksi osana työllistymissuunnitelmaa. Ota asia esille keskustellessasi oman vastuuasiantuntijasi kanssa!
Työnhakuvalmennus
Työnhakuvalmennuksessa opit hakemaan työtä tavoitteellisesti ja itsenäisesti. Valmennuksessa opit
- arvioimaan osaamistasi ja muotoilemaan sen työhakemukseksi ja CV:ksi
- miten yritykset rekrytoivat henkilöstöä
- käyttämään sinulle parhaiten soveltuvia työnhakukanavia
Valmennuksen jälkeen tiedät myös, mistä löydät tietoa työmarkkinoista, yrityksistä ja työpaikoista. Työnhakuvalmennus voi sisältää
- itsenäistä tiedonhankintaa ja ohjausta tiedon lähteille
- keskusteluja omasta osaamisesta ohjaajan kanssa
- työhakemuksen ja ansioluettelon kirjoittamista ohjatusti
Tarjolla olevat valmennukset tapahtumakalenterissa
Uravalmennus
Uravalmennuksessa saat tietoa, neuvontaa, ohjausta ja tukea ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojesi selkiyttämiseen, koulutukseen hakeutumiseen ja työelämävalmiuksien kehittämiseen. Valmennuksen aikana laadit itsellesi toteuttamiskelpoisen ura- ja työllistymissuunnitelman.
Uravalmennus on käytännönläheistä ja toiminnallista. Siihen liittyy usein oppilaitoksiin ja työhön tutustumisia. Uravalmennukseen voi sisältyä myös erilaisia lyhyitä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia. Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi saat tietoa ja tukea toisilta valmennukseen osallistujilta. Tarvittaessa palveluun voidaan esimerkiksi yhdistää erikseen järjestettävä työkokeilu työpaikalla.
Hämeessä tarjolla olevat valmennukset
Työhönvalmennus
Työhönvalmentaja on työnhaun tukihenkilö, joka neuvoo ja tukee sinua työpaikan etsimisessä ja työhön pääsemisessä. Hänen ohjauksellaan löydät ja tuot esille osaamisesi ja vahvuutesi työmarkkinoilla. Työhönvalmennusta voit saada max 50 tuntia vuodessa.
Työhönvalmentajalta saat tukea, kun
- etsit työpaikkaa
- laadit työpaikkahakemuksen
- valmistaudut haastatteluun
- solmit työsuhteen
Jos yhteydenotto tai hakemus ei johda työpaikkaan, valmentaja analysoi kanssasi hakutilannetta.
Jos olet kiinnostunut tästä palvelusta, laita oma asioinnin kautta yhteydenottopyyntö omalle virkailijallesi.
Palkkatuki
Monet yritykset ja järjestöt sekä Hämeenlinnan kaupunki palkkaavat työntekijöitä palkkatuella. Palkkatuetun työn aikana sinulla on mahdollisuus kehittää ja ylläpitää ammattitaitoasi tai pääset tutustumaan kokonaan uuteen alaan. Palkkatuki maksetaan aina työnantajalle ja työnantaja maksaa sinulle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Palkkatukea voidaan myöntää sekä vakituiseen että määräaikaiseen työsuhteeseen, ja työ voi olla myös osa-aikatyötä. Palkkatukea voidaan myöntää myös oppisopimuskoulutukseen.
Palkkatukea myönnetään joko työttömyyden keston tai työkykyyn vaikuttavan pysyvän vamman tai sairauden perusteella. Palkkatukea voidaan myöntää työttömyyden keston perusteella enintään 12 kuukauden ajaksi, terveydellisin perustein jopa pidempään.
Miten löydän palkkatuetun työpaikan?
Keskustele ensin mahdollisuudestasi palkkatukeen oman vastuuasiantuntijasi kanssa. Kun työllistymissuunnitelmassasi olet sopinut, että palkkatuettu työ on sinun tilanteeseesi sopiva työllistymistä edistävä palvelu, voit itsenäisesti etsiä sinua kiinnostavan työnantajan, ja kertoa työantajalle tarjolla olevasta rahallisista tuista.
TE-palveluihin ilmoitetut avoimet palkkatuetut työpaikat löydät Oma asiointi -palvelusta. Kirjauduttuasi sisään paikat näkyvät etusivulla, mikäli palkkatukimahdollisuus on kirjattu työllistymissuunnitelmaasi.
Siirry Oma asiointi –palveluun